Zwemdag

 
canva-child-in-swimming-pool-kop-website

Alopecia Zwemavond

Wat is er lekkerder dan af en toe een frisse duik nemen. Dat doe je gewoon, toch?! Voor veel mensen met alopecia is dit toch een stuk lastiger. Zwemmen staat voor keuzes maken. Keuzes die niet makkelijk zijn. Ga je zwemmen zonder of met haarwerk, een mutsje of neem je die frisse duik met je alopecia bolletje? Neem je die duik überhaupt wel? Heb je wel zin om weer eens nagestaard te worden omdat je er anders uit ziet? Heb je eigenlijk nog wel zin om te gaan zwemmen of die duik te nemen?

En dan is daar de Alopecia Zwemavond. De uitgelezen kans om eens even geen keuzes te hoeven maken, even nergens bij stil te hoeven staan. Of het nu de eerste keer is of dat je het al vaker hebt gedaan. Zwemmen zonder je druk te maken en/of keuzes te hoeven maken, dat is voor iedereen met alopecia een verademing.


Zodra bekend is wanneer de eerstvolgende Alopecia Zwemavond wordt gehouden wordt dit hier gepubliceerd en zal er een inschrijflink worden geplaatst. 

 

 

Marion vertelt over haar zwemavontuur op één van de zwemavonden

Onbezorgd van de glijbaan afroetsjen. De laatste keer dat ik dat heb gedaan? Ik kan het mij niet heugen. Nu kon ik er geen genoeg van krijgen. Samen met de meiden konden we er geen genoeg van krijgen. Nog een keer! Nog een keer! Alleen, met z’n twee, zelfs met vijf in een slinger snel de bochten door glijden en gierend van het lachen met een grote plons in het water terechtkomen. En mijn haar? Daar hoef ik mij niet druk om te maken.

Een week later zat ik met mijn dochter en vertelde haar van de lol die ik heb gehad. Dat ik na zoveel jaar weer eens onbezorgd heb kunnen zwemmen en glijden. En zij moest huilen. Van verdriet, maar ook van blijdschap. Ja mam, ik besef mij ineens hoe moeilijk het voor jou moet zijn. Ik weet wel dat je nooit meeging in de glijbaan, of de wildwaterbaan en ook als er golven waren bleef je aan de kant, wachtend op ons. Ons plezier was jouw plezier, maar nu snap ik dat je wel wilde maar niet dorst. En dat je dat nu wel doet, daar ben ik blij om.

Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal. Zijn eigen beleving. Ik voelde de blijdschap, de onbezonnenheid van de deelnemers. Ik zag de vrolijke gezichten van de kinderen. Jong en oud, er was plezier en vooral een ontspannen sfeer. Ik zeg, volgend jaar weer!

Direct lotgenootcontact

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

Nieuwsbrief Alopecia